Jeugdwatersnoodmuseum

Ontdekroute door het Watersnoodmuseum voor 9-12 jaar

Het is een gure winternacht. Het stormt buiten, maar jij ligt lekker in je warme bed. Net als je in een diepe slaap bent gevallen word je gewekt door je ouders. Je moet opstaan, want het huis overstroomt! Door de storm zijn de dijken doorgebroken… Dit is het lot van vele kinderen die de Watersnoodramp van 1953 meemaakten. Zo ook die van Koos en Mina.

Koos was 5 jaar en Mina 12 jaar toen zij werden overvallen door het water. Hoe hebben zij de ramp beleefd en overleefd? En hoe verliep hun leven erna? In een speciale jeugdroute door het museum, het Jeugdwatersnoodmuseum, ontdekken kinderen van 9-12 jaar de waargebeurde verhalen van Koos en Mina. Via schriftjes nemen Koos en Mina de kinderen mee door het museum. Na het voltooien van de opdrachten krijgen de kinderen een leuke beloning.

In het museum staat ook een geschenkwoning. Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Oostenrijk en Frankrijk doneerden na de ramp samen meer dan 800 dergelijke woningen. In deze woning met originele inrichting, maken de kinderen kennis met Janny, haar ouders en haar verhaal.

Het Jeugdwatersnoodmuseum is vanaf 2019 geopend en de jeugdschriftjes zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.