Kinderarbeid? No kidding!

Adventure Game en lessen voor groep 7/8

Wereldwijd gaan 160 miljoen kinderen niet naar school omdat ze moeten werken. Bijvoorbeeld in een naai-atelier of op een cacaoplantage. Naar school gaan zit er dan vaak niet in en daarmee de kans op het kiezen van een opleiding en een eigen toekomst. Wat kunnen wij hieraan doen in Nederland?

De Nederlandse overheid helpt mee om kinderarbeid uit te bannen en spoort bedrijven aan om kinderarbeid uit hun productieketens te bannen. De Nederlandse consument heeft hier ook een rol in. Wat weten wij eigenlijk af van de productieketen van een T-shirt of chocola?

Kinderen zijn de consumenten van morgen. In deze informatieve game onderzoeken kinderen de productieketen van textiel en chocola. Op die manier leren we hen kritische vragen te stellen bij hun aankopen en duurzamer te consumeren.

Het lespakket bestaat uit een digitale adventure game, inleidend lesmateriaal met een video en quiz en voor de verwerking een quiz, poll en checklist.

Dit lespakket is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en wordt uitgevoerd door het Fonds Bestrijding Kinderarbeid, onderdeel van RVO.

Kosten

gratis

Onderwijsniveaus

  • Basisonderwijs 7, 8

Leergebieden

  • OriĆ«ntatie op jezelf en de wereld

Subgebieden (wo)

  • Mens en samenleving

Prijzen bij dit project

  • Comenius EduMedia Medaille