Email niet leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Zomernieuwsbrief 2013

Comenius EduMedia Awards

Podium wint vier educatieve Europese prijzen

European Youth Olympic Festival

Olympische Jeugdspelen komen naar Utrecht

Van 14 t/m 19 juli is Utrecht het toneel van het European Youth Olympic Festival (EYOF). 2700 jeugdige sporters uit 49 landen komen naar Utrecht om de strijd aan te gaan in 9 sporten.

Duizenden leerlingen doen vanaf 10 juni mee met speciale Sportdagen, waar zij de sporten kunnen uitproberen. Net als tijdens het EYOF is er een Olympische vlam en een vlaggenparade. Scholen kunnen zich met een digitaal lespakket (PO en VO) voorbereiden op het EYOF. Het lespakket is beschikbaar via www.ikjijwij.info.

Smaaklessen Online

Educatieve module over smaak en gezond eten

Smaaklessen Online is een digibordmodule over gezond eten, smaak en voeding. Op www.smaaklessen-online.nl vinden docenten leuke filmpjes en educatieve spelletjes.

In de digitale module voor groep 1 t/m 8 komen de volgende thema's aan bod: proeven, gezond, eten en weten, kiezen, koken en de wereld. De module is een aanvulling op al bestaand papieren lesmateriaal.

Feest! Weet wat je viert

Tentoonstelling en digitale lesmodule

Waarom vieren we Kerstmis, wat is Pasen en Pinksteren? En welke bijzondere dingen eten mensen tijdens het Offerfeest?

Het project 'Feest! Weet wat je viert' is voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Met het lesprogramma en museumbezoek ontdekken leerlingen op (inter)actieve wijze meer over onze feestdagen. De Feesttentoonstelling is vanaf 1 september te bezoeken in Museum Catharijneconvent en het Bijbels Museum. Meld uw klas nu al aan voor een bezoek via educatie@catharijneconvent.nl of (030) 231 38 35.

Podium voor Onderwijs

Deze website biedt gevarieerd didactisch materiaal, met thema's als maatschappij, sport, gezondheid, natuur en milieu, cultuur, techniek en economie. Het materiaal is flexibel van opzet, zowel in tijdsduur als werkvormen. Alle middelen worden in opdracht ontwikkeld.

Geactualiseerd!

Moleneducatief

Moleneducatief (PO)

Moleneducatief.nl is een inspiratiebron voor leerkrachten en leerlingen. Leerlingen die hun spreekbeurt over molens willen doen of een werkstuk willen maken, vinden nu handige tips op de site. Ze kunnen een ideeënblad en een stappenplan vinden, helemaal in molenstijl.
www.moleneducatief.nl

Wecycle City

Wecycle games (PO)

Wecycle City is een digitale stad, waar kinderen een ontdekkingsreis maken in de wereld van inzameling en recycling. Sinds kort kunnen kinderen ook leuke Wecycle games spelen in het attractiepark.
Bekijk attractiepark

PazzUp

PazzUp (VO)

De website van PazzUp, over veiligheid rond het spoor, krijgt een make-over. Een spannende graphic novel laat zien hoe een spoorongeluk door verschillende betrokkenen wordt beleefd. In het vernieuwde PazzUp Magazine vertellen onder andere Dennis Storm en Mr. Polska over hun ervaringen met risicogedrag rond het spoor.
www.pazzup.nl/vo

In ontwikkeling

Open Monumenten Klassendag

Open Monumentendag (PO)

Op 13 september 2013 zullen weer duizenden leerlingen een bezoek brengen aan een monument tijdens de Open Monumenten Klassendag.
Nieuw dit jaar is de digitale module. Lukt het de leerlingen om de verschillende 'Monumensjes' naar het juiste monument te brengen?
www.openmonumentendag.nl

Nieuwe Wildernis

De Nieuwe Wildernis (PO)

Op 25 september gaat de spectaculaire natuurfilm 'De Nieuwe Wildernis' in première. De film richt zich op de cyclus van het leven, natuurlijke processen en de bijzondere bewoners van de Oostvaardersplassen. Er is meer dan 300 uur uniek beeldmateriaal. Dit vormt de spil van het lesmateriaal voor groep 6, 7 en 8.
www.denieuwewildernis.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.
Klik hier om u aan te melden als abonnee voor deze nieuwsbrief.