Email niet leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Herfstnieuwsbrief 2013

De Nieuwe Wildernis

Spectaculaire natuurfilm met educatiemateriaal

Deze maand gaat de eerste grote Nederlandse natuurfilm 'De Nieuwe Wildernis' in première. Deze spectaculaire natuurfilm gaat over oer-Hollandse deltacultuur: de Oostvaardersplassen. Een film vol pure schoonheid, dramatiek en met een geweldig verhaal. Op ongekende wijze toont de film wat natuur werkelijk is: verwonderend en verbazend.

Korte clips uit de film vormen de spil van de digitale lesmodule voor groep 6,7 en 8. De adembenemende beelden laten basisschoolleerlingen een ongeziene kant van de Nederlandse natuur zien en stimuleren hen zelf de natuur in te gaan. Kijk vanaf 18 september op www.denieuwewildernis.nl/indeklas.

Open Monumenten Klassendag

Digitale lesmodule

Op 13 september 2013 zullen weer duizenden basisschoolleerlingen een bezoek brengen aan een monument tijdens de Open Monumenten Klassendag. Nieuw dit jaar is de digitale lesmodule. Lukt het de leerlingen om de verschillende 'Monumensjes' naar het juiste monument te brengen? Nieuwsgierig? Ga naar www.openmonumentenklassendag.nl.

Feest! Weet wat je viert

Tentoonstelling en digibordmodule

Elk feest vier je weer anders: thuis of op straat, met slingers, een kerstboom of met een mooi gedekte tafel. Waar komen al die verschillende feesten vandaan en wat is hun betekenis?

Het educatieprogramma 'Feest! Weet wat je viert' is voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Met het lesprogramma en museumbezoek ontdekken leerlingen op (inter)actieve wijze meer over onze religieuze feestdagen. De Feest!-tentoonstelling is te bezoeken in Museum Catharijneconvent en het Bijbels Museum. Ontdek het op www.feestweetwatjeviert.nl.

Podium voor Onderwijs

Deze website biedt gevarieerd didactisch materiaal, met thema's als maatschappij, sport, gezondheid, natuur en milieu, cultuur, techniek en economie. Het materiaal is flexibel van opzet, zowel in tijdsduur als werkvormen. Alle middelen worden in opdracht ontwikkeld.

Nieuw verschenen!

Sams kledingactie

Sam's Wereld van Textiel (PO)

In deze digibordmodule maakt Sam samen met leerlingen van groep 5 t/m 8 een reis rond de wereld om alles te ontdekken over kleding, textiel en recycling.
www.wereldvantextiel.nl

PazzUp

PazzUp (VO)

Het lesmateriaal van PazzUp is vernieuwd. Vrijdag 20 september doet Dennis Storm de kick-off. Op de vernieuwde website staat een spannende graphic novel en in het magazine vertellen onder andere Mr Polska en Kimberley Klaver hoe zij met risico's omgaan.
www.pazzup.nl/vo

Geactualiseerd

Direct bestellen

About You (VO)

Bestel gratis lesmateriaal met proefpakketjes op aboutyou.nl.

De Geldkoffer (PRO en VMBO)

Geldkoffer voor praktijkonderwijs en vmbo (BB en KB) over omgaan met geld. Lees meer.

In ontwikkeling

Nationale Parken

Nationale Parken (PO)

Eind oktober verschijnen voor groep 5 t/m 8 digitale natuurlessen waarin de Nationale Parken centraal staan. In de AppStore is een gratis spelletjesapp te downloaden. www.nationaalpark.nl/kids

Droppie Water

Droppie Water (PO)

Voor groep 3 en 4 worden dit najaar digitale waterlessen ontwikkeld. www.droppiewater.nl/indeklas

Exposities

Amsterdam Exchange Expo
Drents Museum Assen
Gemaal Veluwe Wapenveld

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.
Klik hier om u aan te melden als abonnee voor deze nieuwsbrief.