Spelen met Sprookjes

Educatieve activiteiten voor kleuter- en bso-groepen

‘Spelen met Sprookjes’ is een educatief pakket voor de jongste schoolkinderen in Nederland en Vlaanderen. Het pakket bevat meer dan 50 fantasierijke activiteiten die de creativiteit en nieuwsgierigheid van kinderen stimuleren. De opdrachten zijn zeer divers, uitdagend en geschikt voor kleuterklassen en bso-groepen met kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Zingen, dansen en acteren, alle activiteiten staan in het teken van klassieke sprookjes en de kleurrijke Sprookjesbosbewoners. Ook is er veel aandacht voor het beleven van de natuur, knutselen en het (voor)lezen van verhalen.

Bij de activiteiten horen ook een handleiding met kopieerbare werkbladen, een poster, liedjes en verhalen. Bovendien bevat het lespakket ook het script en de muziek voor een korte voorstelling. In een handomdraai maak je een feestelijke en sprookjesachtige theatervoorstelling met de kinderen in de hoofdrol!

‘Spelen met Sprookjes’ is ontwikkeld in opdracht van de Efteling in samenwerking met kleuterleerkrachten en pedagogisch medewerkers.

Het lespakket is inmiddels uitverkocht, maar de materialen (handleiding, opdrachtkaarten en werkbladen) zijn gratis te downloaden.