This is Holland In De Klas

Lespakket over de rijke watergeschiedenis van Nederland voor groep 7/8

De spectaculaire attractie THIS IS HOLLAND biedt een adembenemend beeld van
ons land. In vogelvlucht ontdekt de bezoeker hoe Nederlanders zich staande hebben gehouden in de strijd tegen het water en een land onder zeeniveau schiepen. Met het lespakket This is Holland In De Klas komen onderwerpen die sowieso jaarlijks worden behandeld op een heel beeldende manier, met unieke clips, aan bod en wordt tegelijkertijd de link gemaakt met de bijzondere UNESCO werelderfgoederen die ons land kent. Het lesmateriaal is voor groep 7 en 8.

De website www.thisisholland.com/nl/met-de-klas is het startpunt van het lesmateriaal. Speciaal voor het onderwijs gemaakte clips vormen de basis van de website. Met de clips en de bijbehorende werkbladen breiden de leerlingen hun kennis uit over de veerkracht, ondernemendheid en schoonheid van Nederland, in het bijzonder op het gebied van watermanagement.

De lessen vormen een uitstekende voorbereiding op een bezoek aan attractie THIS IS HOLLAND te bezoeken. Maar de lessen kunnen ook prima gegeven worden zonder er een bezoek aan te koppelen.