TINA - De Tina Turner Musical

Educatieprogramma onderbouw vo

Het educatieprogramma TINA - De Tina Turner Musical is lesmateriaal voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

In het Beatrix Theater Utrecht speelt TINA - De Tina Turner Musical over het roerige leven van popster Tina Turner. Stage Entertainment Nederland biedt leerlingen in het voortgezet onderwijs tickets aan tegen een gereduceerd tarief via CJP. Scholen kunnen als voorbereiding op een bezoek aan deze voorstelling een les besteden aan de actuele thema’s die in de musical aan bod komen. De les vormt een brug tussen de belevingswereld van jongeren nu en het leven en de muziek van Tina Turner.

De kracht in jezelf
In de musical komen thema’s aan de orde als opkomen voor jezelf, jezelf mogen zijn en de kracht in jezelf vinden. Met de lesbrief en het werkblad kan je de leerlingen voorbereiden op de voorstelling, door aandacht te geven aan het leven van Tina Turner en de bruisende energie van haar optredens. In de voorbereidende les gaat het ook over enthousiasme, positieve kracht en emotionele weerbaarheid. Daarnaast ontdekken de leerlingen dat veel thema’s van alle tijden zijn en er soms meer mogelijk is dan ze denken.

Heb je vragen, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Stage Entertainment:
T: 088-0112600
E: theaterarrangementen@stage-entertainment.nl

Kosten

Gratis (bij aanschaf tickets)

Onderwijsniveaus

  • Vmbo 1 - 3
  • Havo 1 - 4
  • Vwo 1 - 4
  • Mbo 1, 2

Vakken

  • Culturele en kunstzinnige vorming
  • Mentoruur