Wecycle basisonderwijs

Lesmateriaal over inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van gebruikte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil kinderen leren dat e-waste niet thuis hoort in de vuilnisbak, maar gerecycled moet worden. Door e-waste te recyclen zijn er minder grondstoffen uit de natuur nodig, want grondstoffen uit oude apparaten en kapotte spaarlampen worden gebruikt om nieuwe producten van te maken. Op deze manier blijven elektrische apparaten ook in de toekomst betaalbaar.

Wecycle biedt basisscholen en bso's (groep 3 t/m 8) gratis gevarieerd lesmateriaal dat leerlingen leert over het belang van het recyclen van kleine elektrische apparaten.

Landelijke inzamelactie
Wil je samen met de leerlingen ook de theorie in praktijk brengen, dan kun je één keer per jaar meedoen met de landelijke inzamelactie. Je kunt met de kinderen kleine elektrische apparaten inzamelen in ruil voor een mooie beloning. Daarnaast spaar je automatisch voor een goed doel. Doe je mee, dan haalt Wecycle aan het einde van de inzamelperiode de ingezamelde apparaten gratis bij je op.

Wil je gratis gebruik maken van het educatieve aanbod van Wecycle of wil je meedoen met de inzamelactie? Word dan Wecycle-partner.