Wijzer in geldzaken

Lessen over omgaan met geld voor groep 1-8

Goed omgaan met geld is goud waard! Het lesmateriaal van Wijzer in geldzaken voor groep 1 tot en met 8 is gericht op het ontwikkelen van financiële vaardigheden en verantwoord financieel gedrag. Er zijn vier thema's beschikbaar: ‘Een held met je geld’, 'Slim sparen en plannen', 'De wereld van het geld' en 'Geld, hoe kom je eraan?'

In het lesmateriaal staan vijf vrienden centraal. De leerlingen volgen hen van groep 3 tot en met 8. De vijf vrienden gaan allemaal anders om met geld. De een spaart graag voor iets groots, de ander geeft zijn geld meteen uit. Op wie lijken de leerlingen het meest? Welke geldtips hebben ze voor de vrienden en voor elkaar?

Elk thema wordt geïntroduceerd aan de hand van een kort animatiefilmpje. Per les kun je gebruik maken van individuele opdrachten, groepsopdrachten en thuisvragen. Ook is er bij elk thema een docentenhandleiding.

Je kunt de les nu ook volledig digitaal doen. De leerlingen maken de individuele opdrachten dan met een laptop, tablet of Chromebook. Aan de hand van een unieke code worden de antwoorden van de leerlingen gekoppeld aan het dashboard van de leerkracht zodat de antwoorden vervolgens klassikaal nabesproken kunnen worden op het digibord.

Het materiaal is ontwikkeld in opdracht van Wijzer in geldzaken. De geldlessen zijn in 2021 bekroond met een internationale Comenius EduMedia Award. Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie reikt de awards jaarlijks uit aan innovatieve multimediale onderwijsproducten.

In het kader van de Week van het geld 2022 hebben we ook een doekrant voor het basisonderwijs gemaakt. Deze is online te bestellen via de link hiernaast.