Het grote drinkwateravontuur van Sara en Amir

Prentenboek over kraanwater voor groep 3-5

Drinkwater is een actueel thema dat ook op basisscholen steeds meer aandacht krijgt. Schoon drinkwater is in de toekomst immers geen vanzelfsprekendheid meer. Om kinderen kraanwaterwijzer te maken, hebben we in opdracht van drinkwaterbedrijf Oasen een prentenboek ontwikkeld. Met het lezen van dit spannende boek ontdekken kinderen dat er veel komt kijken bij het maken van drinkwater.

Het boek gaat over Sara en Amir die met de vliegende tijdbubbel van opa ontdekken hoe kraanwater wordt gemaakt, hoe je er zuinig mee om gaat en waarom het belangrijk is voor je lichaam. Ook ontdekken kinderen dat er in de 19e eeuw nog geen schoon drinkwater was en hoe er van zout water drinkwater kan worden gemaakt. Het boek is bedoeld om voor te lezen aan kinderen van groep 3 tot en met 5. Vanaf groep 5 kunnen de leerlingen het ook zelfstandig lezen. Om het voorlezen nog leuker en interactiever te maken hebben we bij het boek een handleiding gemaakt.

Het boek ligt in 50 bibliotheken in het voorzieningsgebied van Oasen (o.a. regio's Gouda, Alphen aan den Rijn, Molenlanden, Vijfheerenlanden en Drechtsteden). Ook hebben alle scholen in dit gebied een exemplaar toegestuurd gekregen. Daarnaast is het boek in digitale - en luistervorm beschikbaar op oasen.nl/drinkwateravontuur.