Email niet leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Winternieuwsbrief 2018

Olympische Winterspelen PyeongChang

TeamNL in de klas: digitale lessen voor groep 1 t/m 8

Nog een paar nachtjes slapen en dan kunnen we met zijn allen onze Olympische helden van TeamNL naar zoveel mogelijk overwinningen toeschreeuwen. Besteed ook in de klas aandacht aan dit spectaculaire sportevenement in Zuid-Korea met het digitale Olympische lesmateriaal Ik.Jij.Wij. Uiteraard is er ook aandacht voor de Paralympische spelen. Ga naar TeamNL in de klas voor het lesmateriaal en de vele extra’s zoals sportlessen en het spreekbeurtenpakket.

Aan de slag met afval

Nieuw: een uurtje afvalles voor groep 1 t/m 8

Wil je op een aansprekende manier aandacht besteden aan zwerfafval en recycling? Maak dan gebruik van de vernieuwde educatieve site aandeslagmetafval.nl. Hier vind je nieuwe korte lessen, voor elke groep aansprekende werkbladen en de mogelijkheid tot verdieping met digitale opdrachten en opschoonacties.

Doe je ook mee aan de Landelijke Opschoondag tussen 19 en 24 maart? Meld je aan als Supporter van Schoon, bestel gratis opschoonmaterialen en krijg een Re-cycle-me-pakket cadeau!

De Walviswereld dichtbij

Digibordlessen over walvissen in de Noordzee

Welke walvissoorten komen er in de Noordzee voor? Met de digibordlessen van SOS Dolfijn (het expertise- en opvangcentrum voor walvisachtigen in de Noordzee) ontdekken leerlingen van groep 1 t/m 8 alles over de walviswereld in de Noordzee. Zo worden zij zich bewust van de schoonheid van deze dieren en het belang van een veilig leefomgeving. Op dewalviswerelddichtbij.nl vind je werkbladen, praatplaten, filmpjes, quizzen en walvisgeluiden.

Actuele lessen van DNB

Economieles voor bovenbouw havo/vwo

Actuele economische thema’s zijn volop in de media. Experts en leken debatteren er lustig op los. Het is daarbij nauwelijks nog vast te stellen of het gaat om een emotionele mening, 'fake news', of een goed onderbouwde theorie. Deze korte kant-en-klare lessen over actuele thema's zorgen ervoor dat leerlingen de juiste vragen stellen, relevante begrippen kennen en op basis daarvan hun eigen conclusies kunnen trekken. Kijk op dewereldvandnb.nl.

Podium voor Onderwijs

Onze website biedt gevarieerd didactisch materiaal over maatschappelijke thema's als burgerschap, sport, gezondheid, natuur en milieu, cultuur, techniek en economie. Het materiaal is flexibel van opzet, zowel in tijdsduur als werkvormen. Op onze website kun je in de database gericht zoeken op thema, onderwijsniveau en type materiaal.

Nieuw lesmateriaal!

Techniek in het Spoorwegmuseum (PO)

Na een voorbereidende techniekles in de klas ontdekken de kinderen van groep 3 t/m 8 ook in het Spoorwegmuseum van alles over de werking van de trein. De kinderen krijgen begeleiding van een professionele Edu-trainer.

Feest! Weet wat je viert (PO)

De komende dagen gaat het in grote delen van ons land weer helemaal los: Carnaval! Maar wat vier je dan eigenlijk? Ontdek het met de speciale themales over vasten en vieren op Feest! Weet wat je viert.

Sprookjeskoffer (BSO/PO)

Er verschijnt een herdruk van de populaire Sprookjeskoffer. Scholen en bso's die nog geen exemplaar hebben besteld kunnen zich hier aanmelden. De Sprookjeskoffer wordt vanaf april gratis verstuurd.

Uniek in de klas (PO)

Uniekindeklas.nl gaat over slimme leerlingen met autisme. Vanuit onze expertise hebben we informatie en praktische tips gebundeld voor docenten en ouders om leerlingen met autisme te begeleiden, uit te dagen en te ondersteunen.

In ontwikkeling

Lege batterijen (PO)

Een les over het inzamelen van batterijen? Vanaf 1 maart staat het nieuwe digitale lesmateriaal met interactieve zoekplaten online voor groep 1 t/m 8. Kijk vast op legebatterijen.nl/basisscholen.

Werking van poldermolens (PO)

Na de praktische animaties over de wind- en watermolen, is er vanaf 1 maart ook een over de poldermolen. Hoe houdt deze molen onze polders eigenlijk droog? Kijk voor meer lestips op molens.nl/docenten.

This is Holland (PO)

De nieuwe attractie This is Holland in Amsterdam is een échte belevenis. Het gaat over het verhaal van Nederland, van strijd tegen water naar samenwerken met water. Vanaf 1 mei is het bijbehorende lesmateriaal voor groep 7/8 gereed.

FC Utrecht leert (PO)

Na de succesvolle gastlessen van FC Utrecht-spelers vorig jaar worden nu voor groep 6 aanvullende verdiepende lessen gemaakt over gezonde leefstijl en financiële redzaamheid. Gereed op 1 maart.

Samenwerkingspartners

Om zoveel mogelijk onderwijsprofessionals bekend te maken met onze educatieve producten werken we vaak samen met partners, zoals Schoolbordportaal en Uitgeverij Young & Connected, bekend van Kidsweek en 7Days.
Kidsweek

Portalengroep

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om je af te melden.
Klik hier om deze nieuwsbrief drie keer per jaar te ontvangen.