E-mail niet leesbaar?
 
 
 

Podium voor Onderwijs
nieuwsbrief | lente 2020

 
 
     
 

We hopen dat je deze coronaperiode goed en gezond doorkomt. Nu kinderen tot en met groep 8 na 11 mei weer naar de opvang en in groepjes naar school mogen komen, start het leven buitenshuis weer langzaam op. In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan korte activiteiten die kinderen tussendoor kunnen doen om de tijd te vullen. Niet alleen in de klas en op de groep, maar ook thuis.

 
     
     
     
 

4-6 jaar

Spelenderwijs taal en rekenen

Als je niet ver weg kunt om nieuwe avonturen te beleven, haal je ze gewoon dichtbij met deze sprookjesachtige doebladen. De bladen bevatten reken- en taalopdrachten met de sprookjeskarakters uit de Efteling.

Wil je de doebladen downloaden of ben je benieuwd naar onze andere taal- en rekenactiviteiten? Kijk dan op podiumvooronderwijs.nl/taal-rekenen.

 
     
     
 

8-11 jaar

Natuuractiviteiten: Breng leven in je tuin

Met het doeblad en informatieblad ontdekken kinderen alles over kleine beestjes én leren ze hoe ze deze kunnen helpen. Het gaat over bekende beestjes zoals lieveheersbeestjes, vlinders en spinnen, maar ook over minder bekende insecten zoals de libelle, oorworm en de sluipwesp. Gebruik ook het plantenblad om van je tuin een insectenparadijs te maken!

Download de materialen en ontdek welke natuuractiviteiten je nog meer kunt doen op podiumvooronderwijs.nl/natuur.

 
     
     
 

10-12 jaar

Educatieve games: Waterland klimaatspel

Met de nieuwe minigames van Droppie Water voor groep 7/8 ontdekken kinderen spelenderwijs wat zowel waterschappen als inwoners kunnen doen om met effecten van klimaatverandering om te gaan. Hoe kun je bijvoorbeeld je tuin inrichten? En waar moet in tijden van droogte het water als eerste naartoe?

Kijk voor het Waterland Klimaatspel en onze andere educatieve games voor thuis en in de klas op podiumvooronderwijs.nl/educatieve-games.

 
     
     
 

4-12 jaar

Maak kunst van afval

Afval recyclen kan heel leuk zijn, zeker als je er kunst of sieraden van maakt. Wat dacht je van mooie nieuwe armbandjes of een robot van afval? Of maak zelf muziekinstrumenten. Aan de slag met afval dus!

Download onze leukste knutseltips en kijk onze knutselvogs op podiumvooronderwijs.nl/knutselen.

 
     
     
 

6-12 jaar

Proefjes: Wat is energie?

Wat is energie en waar zit het in? Met deze proefjes kun je met simpele huis-, tuin- en keukenmaterialen energie aantonen en opwekken. Van elektriciteit tot windkracht, energie is overal!

Kijk voor deze en andere leuke proefjes op podiumvooronderwijs.nl/proefjes.

 
     
     
 

2-4 jaar

Peuters leren met Dora en Diego

Met dit opdrachtenboekje worden peuters aan de hand van herkenbare thema’s gestimuleerd om stap voor stap samen met Dora en Diego de wereld te ontdekken. In het boekje komen thema's aan bod als familie, helpen in de keuken, de natuur in en naar de dokter. Leuk om samen te doen.

Bekijk het opdrachtenboekje en andere leerzame activiteiten en tips voor dreumessen en peuters op podiumvooronderwijs.nl/peuters.

 
     
     
 

8-12 jaar

Verkeerslessen voor thuis en in de klas

Wonen jullie vlakbij het spoor? Ontdek dan alle gevaren rondom het spoor met de interactieve spoorkaart van PazzUp. Ook handig ter voorbereiding op het reizen naar de middelbare school.

Kijk voor de spoorkaart en andere verkeerstips op podiumvooronderwijs.nl/verkeer.

 
     
     
 

4-12 jaar

Voetbalfit challenges

KNVB en Humankind slaan de handen ineen om kinderen meer te laten bewegen, sporten en voetballen. Sportcoach Glenn Peters daagt kinderen uit om thuis mee te doen met een challenge. Komende weken staat er elke vrijdag een nieuwe challenge klaar. Wil je kinderen ook voetbalfit(ter) laten worden en kans laten maken op een nieuwe voetbal? Check dan de eerste challenge van Humankind en kijk op de website knvb.nl/voetbalfit.

Kijk voor meer beweegtips en leuke brainergizers op podiumvooronderwijs.nl/sport-bewegen.

 
     
     
 

8-12 jaar

Een spreekbeurt of werkstuk maken

Gaan de kinderen aan de slag met een werkstuk of spreekbeurt? Denk dan eens aan het onderwerp zuivel. Hoe leeft een koe? Hoe wordt zuivel gemaakt? Op welke manier zorgt een boer voor zijn koeien? En op welke manier past zuivel in de Schijf van Vijf? Met handige tips, uitgebreide informatie en een PowerPointsjabloon kunnen kinderen zelfstandig aan de slag. Kijk voor meer informatie op zuivelonline.nl/kids.

 
     
 
     
 
  Samenwerkingspartners
Om zoveel mogelijk onderwijsprofessionals bekend te maken met onze educatieve producten werken we vaak samen met partners, zoals Basisonderwijs.online en Uitgeverij Young & Connected.
 
     


Bezoekadres

Domstraat 6
3512 JB Utrecht

info@podiumvooronderwijs.nl

       


aanmelden | afmelden