E-mail niet leesbaar?
Podium voor Onderwijs
 
 
 

Podium voor Onderwijs
nieuwsbrief | po | lente 2021

 
 
     
 

Vandaag gaat de Week van het geld van start en lanceren we nieuw digitaal lesmateriaal over financiële vaardigheden. Maar deze dag, de 13e Wereld Water Dag, zetten we ook onze educatieve waterprojecten in de spotlight. En met de start van de lente is er uiteraard ook veel aandacht voor de natuur. Je leest over al onze nieuwe projecten in deze nieuwsbrief.   

 
     
     
     
  Leer jouw klas omgaan met geld

Groep 1 - 8

Leer jouw klas omgaan met geld

Met de vier themalessen van Wijzer in geldzaken leer je jouw klas omgaan met geld. Elke les bestaat uit een animatiefilm, individuele opdrachten, groepsopdrachten en thuisvragen. Tijdens de lessen worden leerlingen gestimuleerd om na te denken over hun eigen financiële gedrag en hierover te praten met klasgenoten. Je doet de les volledig digitaal of kies voor downloadbare werkbladen. Kijk op geldlessen.nl/themalessen.

 
     
     
  Scholen in actie voor WWF

Groep 1-8

Scholen in actie voor WWF

Wil je dit voorjaar ook aan de slag met duurzaamheid op jouw school? Het Wereld Natuur Fonds helpt een handje. We hebben 5 handige how-to's gemaakt waarmee je eenvoudig in actie kunt komen. Zowel klassikaal als schoolbreed. De how-to's geven voorbeelden en praktische (les)tips, maar bieden ook ruimte om er een eigen draai aan te geven. Ontzettend leuk, goed voor de natuur en uiteraard erg leerzaam voor kinderen! Bekijk de how-to's.

 
     
     
     
     
 

Waterprojecten

 
     
     
  Les je dorst

Groep 1 - 8

Les je dorst

Vers en veilig kraanwater. Het lijkt vanzelfsprekend maar er gaat veel aan vooraf om water uit de kraan te laten komen. Met Les je dorst ontdekken leerlingen van groep 1 tot en met 8 op hun eigen niveau spelenderwijs hoe kraanwater wordt gemaakt en waarom het zo gezond is. Nieuw is het thema de toekomst van kraanwater. Het educatieplatform van Les je dorst is een initiatief van zeven drinkwaterbedrijven. 

 
     
     
  Water for Life

Groep 3 - 8

Water for Life

Voor de meeste kinderen in Nederland is het heel normaal dat er altijd schoon water uit de kraan komt. Maar helaas is het niet overal ter wereld zo vanzelfsprekend. Daarom heeft Water for Life een missie: mensen in arme wijken wereldwijd toegang geven tot drinkwater en toilet. Met haar lesmateriaal wil Water for Life Nederlandse leerlingen bewust maken dat iets wat heel gewoon is voor de één, een wereld van verschil maakt voor de ander. Schoon water is essentieel voor een goed en gezond leven. Ontdek meer over Water for Life.

 
     
     
  Nationale Kraanwaterdag

Groep 1-8

Nationale Kraanwaterdag

Eind september 2020 deden ruim 200.000 kinderen in Nederland mee met Nationale Kraanwaterdag. Minister Cora van Nieuwenhuizen opende de dag op basisschool De Taaltuin in Schiedam. Ook op veel andere plekken in Nederland zijn speciale activiteiten georganiseerd door scholen en drinkwaterbedrijven. Dit jaar is er weer een Nationale Kraanwaterdag! En wel op woensdag 22 september 2021. Doen jullie ook (weer) mee? Schrijf jouw klas(sen) of bso-groep(en) nu alvast in op kraanwaterdag.nl.

 
     
     
     
     
 

Meer projecten

 
     
     
  Trammenland vernieuwd

Groep 7-8

Trammenland vernieuwd

Veel leerlingen krijgen op weg naar school te maken met trams. Om te leren wat de risico's zijn en hoe te handelen is er de vernieuwde gratis digitale lesmodule Trammenland. De lesmodule bestaat uit een verkeersregelquiz, persoonlijkheidstest en het routespel. Je kunt de les geven via het digibord maar leerlingen kunnen ook zelfstandig in groepjes aan de slag. Handig ter voorbereiding op het komende verkeersexamen. Bekijk de trailer.

 
     
     
 

Groep 3-8

Galgje lente

Zoek je een kort spelletje om tussendoor te doen met je klas? Doe dan een potje galgje. Kies een thema en kies een van de drie niveaus en spelen maar. Je kan de computer een woord laten bedenken of zelf je eigen woord invoeren. Naast de thema's Eten en drinken, Herst en Winter is er nu een nieuw thema: Lente! Speel galgje.

  Galgje lente
 
     
     
 

Groep 7-8

Escape de lockdown!

De scholen zijn gelukkig weer open, maar helaas is een groot deel van Nederland nog steeds in lockdown. Wil je daar een luchtige draai aan geven in je klas? Laat je leerlingen dan onze escape room over de lockdown spelen. Wie vindt het snelst een vaccin en weet het snelst uit de lockdown te komen? Escape de locokdown.

 
     
     
     
     
 

Leerkrachten gezocht

 
     
     
 

Meld je aan voor ons docentenpanel

Een paar per keer jaar doen wij een onderzoek. Meestal over de interesse in bepaald lesmateriaal of over hoe materiaal bevalt. Daarnaast testen we de door ons gemaakte materialen graag in de praktijk. Daarmee proberen we de kwaliteit van de lesmaterialen hoog te houden. Door mee te doen draag je bij aan verbetering van de materialen én je ontvangt een cadeaubon. Doe jij ook mee? Meld je dan aan voor ons docentenpanel! Het maakt niet uit aan welke groep je lesgeeft. Stuur een mailtje naar info@podiumvooronderwijs.nl.

 
     
 
     
     


Bezoekadres

Domstraat 6
3512 JB Utrecht

info@podiumvooronderwijs.nl

     


aanmelden | afmelden