E-mail niet leesbaar?
Podium voor Onderwijs
 
 
 

Podium voor Onderwijs
nieuwsbrief | vo & mbo | lente 2021

 
 
     
 

De scholen zijn weer gedeeltelijk open, maar ook online gaan de lessen nog steeds door. In deze nieuwsbrief lees je over onze nieuwste en meest actuele educatieve materialen. Kijk voor het complete aanbod op podiumvooronderwijs.nl.

 
     
     
     
  Log in op logistiek

3-4 havo 4-5 vwo

Log in op logistiek

Wat is nou een leukere manier om over een sector te leren dan met een escaperoom? Met ‘Log in op logistiek’, een lespakket van zes offline escaperoom-spellen, komen leerlingen van 3-4 havo en 4-5 vwo meer te weten over de wereld van logistiek. Logistiek is immers overal en onmisbaar, maar vaak ook onzichtbaar. En dat terwijl er genoeg werk te doen is in de logistiek en er met name een tekort is aan hoger opgeleiden. Ga naar Log  in op logistiek.

 
     
     
  Land boven water

vo & mbo

Land boven water

Land boven water, de lesmodule over waterbouw, is er nu ook voor het mbo. In de mbo-module krijgen de studenten een ontwerpopdracht voor de Nieuwe Afsluitdijk. De komende jaren wordt deze waterkering namelijk weer klaargemaakt voor de toekomst. De studenten maken in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een alternatief ontwerp voor de vernieuwing van de Afsluitdijk. 

 
     
     
  Trammenland vernieuwd

vo klas 1

Trammenland vernieuwd

Veel jongeren krijgen op weg naar school te maken met trams. Om te leren wat dan de risico's zijn en hoe te handelen is er de gratis digitale lesmodule Trammenland. Die ken je misschien al, maar sinds kort is de module vernieuwd. De vormgeving is veranderd en het bestaat nu uit een verkeersregelquiz, persoonlijkheidstest en het routespel. Je kunt de les geven via het digibord maar leerlingen kunnen ook zelfstandig in groepjes aan de slag. Bekijk de trailer.

 
     
     
 

Boer in bedrijf

De wereld verandert snel. Klimaatverandering, regelwijzigingen en de snelle afwisseling tussen economische groei en recessie dwingen boeren om flexibel te zijn. Het lesprogramma Boer in bedrijf laat leerlingen tijdens een boerderijbezoek aan een melkveehoduderij ervaren hoe het is om in deze roerige tijden een boerderij te runnen. Tijdens het boerderijspel stappen leerlingen in de laarzen van de boer en worden uitgedaagd de boerderij te verduurzamen, maar tegelijkertijd ook financieel gezond te blijven.  

  Boer in bedrijf
 
     
     
     
     
 

Docenten gezocht

 
     
     
 

Meld je aan voor ons docentenpanel

Een paar per keer jaar doen wij een onderzoek. Meestal over de interesse in bepaald lesmateriaal of over hoe materiaal bevalt. Daarnaast testen we de door ons gemaakte materialen graag in de praktijk. Daarmee proberen we de kwaliteit van de lesmaterialen hoog te houden. Door mee te doen draag je bij aan verbetering van de materialen én je ontvangt een cadeaubon. Doe jij ook mee? Meld je dan aan voor ons docentenpanel! Alle vakken, niveaus en leerjaren zijn welkom. Stuur een mailtje naar info@podiumvooronderwijs.nl.

 
     
     
 

Testers WaterWise gezocht

En we hebben gelijk een concrete testoproep. Namelijk voor de lesmodule WaterWise. Deze module wordt, na gesprekken met docenten, de komende tijd vernieuwd. Zodra dat klaar is horen we graag wat docenten aardrijkskunde die lesgeven aan onderbouw vmbo en/of havo/vwo van de nieuwe module vinden. Lijkt het je wat hieraan mee te doen? Meld je aan via info@podiumvooronderwijs.nl.

 
     
 
     
 
  Samenwerkingspartners
Om zoveel mogelijk onderwijsprofessionals bekend te maken met onze educatieve producten werken we vaak samen met partners, zoals Basisonderwijs.online en Uitgeverij Young & Connected.
 
     


Bezoekadres

Domstraat 6
3512 JB Utrecht

info@podiumvooronderwijs.nl

       


aanmelden | afmelden