E-mail niet leesbaar?
Podium voor Onderwijs
 
 
 

Podium voor Onderwijs
nieuwsbrief | lente 2024

 
 
     
 

De zon laat zich eindelijk weer zien: de lente komt eraan! Bij de start van dit vrolijke seizoen staan er weer een hoop activiteiten op het programma. Bekijk ze in deze nieuwsbrief en laat je inspireren door onze nieuwe lesmaterialen!

 
     
     
     
     
     
 

11 t/m 15 maart: Week van het geld

 
     
     
  Hoe ben jij je GELD de BAAS?

basisonderwijs 6 - 8

Hoe ben jij je GELD de BAAS?

Goed omgaan met geld kun je op jonge leeftijd leren. Voor de Week van het geld 2024 met als thema 'Hoe ben jij je GELD de BAAS?' maakten wij het Doeboekje voor groep 6, 7 en 8. Het boekje is onderdeel van het themapakket waarmee kinderen leren hoe zij hun geld de baas kunnen blijven. Met het boekje verwerken leerlingen spelenderwijs de stof via leuke opdrachten en puzzels. Het themapakket kan je gratis bestellen via deze link.

 
     
     
     
     
 

18 t/m 24 maart: Week van de Mondhygiënist

 
     
     
 
Mond Mysterie  

Tijdens de Week van de Mondhygiënist zijn er gastlessen voor basisscholen. Speel daarnaast samen met je leerlingen de online escaperoom het Mond Mysterie. Ga naar mondmysterie.nl.

 
     
     
     
     
 

22 maart: Wereldwaterdag

 
     
     
  Les je dorst

basisonderwijs 1 - 8

Les je dorst

Vrijdag 22 maart is het Wereld Water Dag! Ga aan de slag met een leuke les over kraanwater. Met het educatieplatform Les je dorst ontdek je samen hoe kraanwater wordt gemaakt, van bron tot kraan! Bezoek onze website voor inspirerende proefjes, opdrachten en lessen. Leer waarom kraanwater zo gezond is en waarom het belangrijk is dat we er zuinig mee omgaan, zelfs wanneer het zoveel regent. Ga naar de website.

 
     
     
     
     
 

! Gezocht !

 
     
     
 

Gezocht: hulp bij ooggezondheid

Bijziendheid, een groeiend probleem bij kinderen door te veel dichtbij-schermgebruik, kan ernstige oogproblemen veroorzaken. Het Oogfonds wil het belang van de 20-20-2 regel (na elke 20 minuten dichtbij kijken, 20 seconden in de verte kijken, en minimaal 2 uur per dag buiten spelen) benadrukken en onder de aandacht brengen door middel van een speels lespakket. 

We zoeken leerkrachten groep 1 t/m 8 die een korte vragenlijst willen invullen over dit onderwerp. Wil je meedoen? Mail dan naar info@podiumvooonderwijs.nl.

 

 
     
     
     
     
 

23 maart: Landelijke Opschoondag

 
     
     
  Landelijke Opschoondag

basisonderwijs 1 - 8, bso, voortgezet onderwijs onderbouw

Landelijke Opschoondag

Op zaterdag 23 maart is alweer de 22e Landelijke Opschoondag. Samen steken we de handen uit de mouwen en maken we onze straten, parken en pleintjes schoon. Komt jouw school of bso in aanloop naar de Landelijke Opschoondag van 18 t/m 22 maart ook in actie? Maak met zoveel mogelijk leerlingen, ouders en collega’s tijd om deel te nemen aan de Landelijke Opschoondag. Samen maken we heel Nederland schoon! Meld je aan.

 
     
     
     
     
 

Lestip vóór de meivakantie

 
     
     
 
Miep Diesel  

Het dagboek van Miep Diesel gaat over het leven van een tiener tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit bijzondere egodocument maakt de belevingswereld van een jongere in oorlogstijd invoelbaar voor jongeren van nu. Met het lesmateriaal breng je de onderwerpen oorlog en gevoelens als eenzaamheid, depressie en onzekerheid ter sprake in jouw klas (po en vo). Vraag het gratis aan.

 
     
     
     
     
 

Ongewoon Ongesteld

 
     
     
 
Ongewoon Ongesteld  

Deze lesmodule geeft inzicht in symptomen die om aandacht vragen! Ongewoon ongesteld in de klas biedt diverse werkvormen voor onderbouw vo. De verwerking is online en via werkbladen en praktische opdrachten. Lees meer.

 
     
     
     
     
 

STERK tegen gevaar

 
     
     
 
STERK  

Project STERK is de enige lesmodule die leerlingen van groep 5 t/m 8 leert zich te beschermen tegen gevaren, op zowel internet als in de echte wereld. Op speelse wijze leren ze de manipulatieve technieken van kinderlokkers te herkennen en te neutraliseren. Klik hier voor het lesmateriaal.

 
     
     
     
     
 

Gastles tegen pesten

 
     
     
 

Basisonderwijs 7 en 8, Vmbo 1 en 2, Havo 1 - 3, Vwo 1 - 3

Fleur Bloemen Stichting

De Fleur Bloemen Stichting geeft gastlessen over pesten. Daarmee maakt de stichting de leerlingen bewust van negatief gedrag en laat ze zien wat de mogelijke gevolgen van pesten zijn. Docenten kunnen na een gastles aan de slag met een vervolgles die bijdraagt aan het creëren van een veilig leerklimaat in de klas. Vraag hier de gastles aan.

  Fleur Bloemen Stichting
 
     
 
     
     


Bezoekadres

Domstraat 6
3512 JB Utrecht

info@podiumvooronderwijs.nl

     


aanmelden | afmelden