E-mail niet leesbaar?
Podium voor Onderwijs
 
 
 

Podium voor onderwijs
nieuwsbrief | winter 2020

 
 
     
 

In deze nieuwsbrief lees je over onze nieuwste en meest actuele educatieve materialen. Kijk voor het complete aanbod op podiumvooronderwijs.nl.

 
     
     
     
  Utrecht begint hier

Groep 7 en 8

Utrecht begint hier

Sinds 4 oktober kunnen bezoekers van Het Utrechts Archief terecht in de compleet vernieuwde expositie Utrecht begint hier. In deze expositie komt het archief tot leven en nemen historische figuren de bezoeker mee op reis door het verleden. Voor leerlingen uit groep 7/8 van de basisschool en uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs is er vanaf maart een speciaal scholenprogramma. Zij gaan aan de slag met diverse archiefstukken. In de voorbereidende les ontdekken de leerlingen wat de functie is van Het Utrechts Archief.

 
     
     
  Waterland klimaatspel

Groep 7 en 8

Waterland klimaatspel

Met de nieuwe minigames van Droppie Water voor groep 7/8 ontdekken de leerlingen spelenderwijs wat zowel waterschappen als inwoners kunnen doen om met effecten van klimaatverandering om te gaan. Hoe kun je bijvoorbeeld je tuin inrichten? En waar moet in tijden van droogte als eerste het water naartoe? Speel de minigames in de klas.

 
     
     
  De boerderij als leerplek voor het onderwijs

PO, VO, SBO en VSO

De boerderij als leerplek voor het onderwijs

Boerderijbezoek is een échte aanrader als aanvulling op de lessen in het basis- en voortgezet onderwijs. Het is een unieke leerplek voor het opdoen van kennis en vaardigheden. Boerin Agnes, bekend van Boer zoekt Vrouw en zelf ook educatieboer, en voorzitter Boerderijeducatie Nederland Arjan Monteny presenteerden de nieuwe brochure met tips voor boerderijbezoek voor basis-, voortgezet en speciaal onderwijs.

 
     
     
     
     
 

Meer nieuws

 
     
     
 

Wijzer in geldzaken compleet

Het lesmateriaal voor Wijzer in Geldzaken is compleet. Er zijn nu vier thema’s: 'Een held met je geld', 'Slim sparen en plannen', 'De wereld van het geld en 'Geld, hoe kom je eraan?' Vraag het gratis lesmateriaal aan op geldlessen.nl, zodat je er mee aan de slag kunt in de Week van het geld van 23 t/m 27 maart.

 
     
     
 

Aan de slag met afval vernieuwd

Het lesmateriaal op de website Aan de slag met afval is vernieuwd. De site heeft een vernieuwde structuur en de lessen zijn weer up-to-date. Gebruik het lesmateriaal of de educatieve extra's ter voorbereiding op een opschoonactie op school. Je kunt gratis opschoonmaterialen aanvragen, bijvoorbeeld als je meedoet met de Landelijke Opschoondag of een schoongebied in de buurt adopteert. Bestel gratis materialen op de website van Supporter van Schoon.

 
     
     
 

Bieb > bieb

De Centrale bibliotheek van Utrecht gaat verhuizen. Op zondag 16 februari helpen zoveel mogelijk Utrechtse kinderen een handje mee! Een mooie aanleiding om aandacht te besteden aan leesbevordering. Roep je leerlingen op om 16 februari ook te helpen. Lees meer over de grote Utrechtse boekverhuizing

 
     
     
 

Update De wereld van energie

Het lesmateriaal voor Eneco is weer helemaal up-to-date. Het sluit nu ook aan op het project Rotterdamse Voedselpioniers. Leerlingen die zichzelf verder willen verdiepen in duurzame energie kunnen aan de slag met de nieuwe spreekbeurtmodule.

 
     
     
 

Theatershow Stibat

Nieuw: de Theatershow van Stibat! Henk de Batterijman geeft een spetterende show op school. Kijk voor lesmateriaal over het inzamelen van lege batterijen op podiumvooronderwijs.nl/lege-batterijen.

 
     
     
 

Anastasia

Op 29 januari bezochten 1200 scholieren de scholierenvoorstelling van Anastasia in het Circustheater. Vooraf kregen de leerlingen een gastles waarin ze net als Anastasia op zoek gingen naar hun jeugdherinneringen. De scholierenvoorstelling en gastles zijn mogelijk gemaakt door de ABN AMRO Foundation.

 
     
     
 

KlasseBoekjes Winter

Ken je onze KlasseBoekjes al? Dit zijn inhoudelijke werkboekjes met leuke puzzels rondom een thema. Voor groep 1 t/m 6 zijn nu de KlasseBoekjes beschikbaar over het thema Winter. De Klasseboekjes zijn te vinden op de site van onze partner Basisonderwijs.online. De illustraties zijn gemaakt door Kiddi kleurplaten. Wil je meer kleurplaten of de inkleurapp downloaden kijk dan op de site

 
     
     
     
     
 

Binnenkort

 
     
     
 

Darts4youth

Met Darts4youth oefenen de leerlingen hun rekenvaardigheden in een originele en sportieve context. Een darter is zonder goed ontwikkelde rekenskills namelijk kansloos. Hoe kun je bijvoorbeeld met een zogenaamde dubbel uitgooien? Het lesmateriaal is vanaf het voorjaar beschikbaar.

 
     
     
 

Olympisch lespakket

Deze zomer zijn de Olympische spelen in Tokyo. Met het lesmateriaal bereid je de leerlingen voor op dit sportieve evenement. Vanaf het voorjaar beschikbaar.

 
     
 
     
     


Bezoekadres

Domstraat 6
3512 JB Utrecht

info@podiumvooronderwijs.nl

     


aanmelden | afmelden