E-mail niet leesbaar?
Podium voor Onderwijs
 
 
 

Podium voor Onderwijs
nieuwsbrief | po & vo | zomer 2022

 
 
     
 

De laatste weken van het schooljaar zijn aangebroken. In deze nieuwsbrief geven we je tips voor leuke activiteiten tot aan en tijdens de zomervakantie en hoe je het nieuwe schooljaar fris kunt starten met nieuwe lesmaterialen en leuke educatieve uitjes. Kijk voor het complete aanbod op podiumvooronderwijs.nl.

 
     
     
     
  Voetballen als Oranje

Buitenschoolse opvang 4-12 jaar

Voetballen als Oranje

Voetbal is zoveel meer dan spelen met een bal. Een bal beweegt én doet bewegen, verenigt en nodigt uit. Om alle BSO kinderen van Nederland te laten genieten van voetbal hebben we samen met de KNVB en Humankind de handen ineen geslagen en de toolkit ‘Voetballen als Oranje’ ontwikkeld, die gratis ter beschikking wordt gesteld aan alle buitenschoolse opvangorganisaties in heel Nederland. De toolkit bestaat uit een handleiding met pedagogische activiteiten, Oranje knutselopdrachten, een draaiboek voor de organisatie van een voetbaltoernooi en inspirerende voetbalfilmpjes. Meld je aan op knvb.nl/bso en ontvang de toolkit gratis.

 
     
     
  Nationale Kraanwaterdag

Groep 1-8, buitenschoolse opvang

Nationale Kraanwaterdag

Op woensdag 28 september is het weer Nationale Kraanwaterdag! Dit jaar is het thema ‘Kraanwater, gewoon bijzonder!’. Want het lijkt zo gewoon, maar het is eigenlijk best bijzonder dat er altijd schoon en lekker water uit de kraan komt. Ontdek met je groep alles over deze gezonde en duurzame dorstlesser. Meld jouw school of bso gratis aan via kraanwaterdag.nl.

 
     
     
 

Groep 6-8

Doekrant Week van het geld

Met de doekrant kunnen leerlingen van groep 6 t/m 8 spelenderwijs aan de slag met het thema 'van doekoe tot digi'. De krant staat boordevol puzzels, opdrachten, weetjes en dilemma's over (online) betalen, sparen voor later en nog veel meer. De doekrant kan zowel in de klas als thuis worden gemaakt. Een aantal opdrachten is bedoeld om thuis met elkaar in gesprek te gaan over geld. Bestel de gratis doekrant op weekvanhetgeld.nl.

  Doekrant Week van het geld
 
     
     
  Land boven water po

Groep 5-6

Land boven water po

Met het lesmateriaal Land boven water po ontdekken leerlingen wat er allemaal nodig is om te kunnen leven met water. Met informatieve filmpjes en verhelderende proefjes komen ze erachter hoe belangrijk waterbouw is in Nederland en specifiek in hun eigen omgeving. De kinderen kunnen ook een eigen onderzoek opzetten en zo snuffelen aan wetenschap en techniek. Kijk op landbovenwater.nl/basisonderwijs.

 
     
     
 

Groep 7-8

Een school vol vis

Nederland is een visland. We eten veel vis en verkopen veel vis aan binnen- en buitenland. Nu is er het gratis lesprogramma ‘Een school vol vis’ voor leerlingen van groep 7 en 8, bestaande uit een doekrant en een film over de Nederlandse visserij. Met het lesprogramma ontdekken de leerlingen meer over verschillende vissoorten, de beroepen in de vissector, duurzame visserij, hoe de visketen in elkaar zit, dat vis gezond is en hoe je vis kan bereiden. Ook kan je een gastles boeken van het Nederlands Visbureau. Download de doekrant direct via visbureau.nl.

  Een school vol vis
 
     
     
 

Op excursie buiten je bubbel: groep 8-klassen gezocht!

We worden geboren in een bepaalde bubbel en het liefst omgeven we ons met mensen die op ons lijken. Dit begint al vroeg bij kinderen. Wij willen kinderen stimuleren tot ontmoetingen buiten hun bubbel. Zodat ze zich bewustworden van vooroordelen, meer gaan openstaan voor anderen en meer verbinding maken. Tijdens deze excursie gaan de leerlingen op bezoek bij een andere school en maken na schooltijd kennis met familieleden en ouders. Met de mogelijkheid om ook een nachtje te logeren. Ben jij die groep 8-leerkracht die dit leuk vindt, meld je dan vóór 1 juli aan via info@podiumvooronderwijs.nl.

 
     
     
     
     
 

Educatieve uitjes

 
     
     
  Expeditiekaart Van Romeinen tot Hoog Catharijne

Expeditiekaart Van Romeinen tot Hoog Catharijne

Hoe zag Utrecht er vroeger uit? Wat deden de Romeinen hier eigenlijk? Wat is dit voor bijzonder schip? Het Romeinse schip De Meern 1 voert je langs 2000 jaar geschiedenis van Utrecht. Tijdens de rondvaart krijg je de Expeditiekaart ‘Van Romeinen tot Hoog Catharijne’ die je – samen met de gidsen - met andere ogen naar de stad laat kijken. Vanaf het water en via de bijbehorende app komt de geschiedenis van Utrecht tot leven. Je ontdekt oude bolwerken, stadsmuren, musea en moderne architectuur. Een rondvaart boeken kan via www.demeern1.nl.

 
     
     
 

Ontdek de Lebuinuskerk!

Deze ontdekkaart loodst je door dit bijzondere gebouw in Deventer. Gezinnen met kinderen of schoolklassen kunnen op eigen gelegenheid de kerk met deze kaart verkennen. De ontdekkaart geeft je een kijkje in de roerige geschiedenis van deze kerk en vertelt het verhaal achter bijzondere muurschilderingen, versierde graven of geheime ruimtes in de kerk. De kaart is binnenkort verkrijgbaar bij de balie van de Lebuinuskerk.

  Ontdek de Lebuinuskerk!
 
     
     
     
     
 

Voortgezet onderwijs

 
     
     
  JIJ. kan het maken

VO bovenbouw

JIJ. kan het maken

Zijn jouw leerlingen gek op mensen en techniek? Gaan ze een innovatieve uitdaging niet uit de weg? En willen ze straks een baan met genoeg carrièremogelijkheden binnen een leuke werkomgeving? Dan is een toekomst in de mode-, interieur-, tapijt- en textielindustrie wat voor ze! Wat er dan te doen is in deze sector en waarom een mbo- of hbo-opleiding in die richting het overwegen waard is, daar komen ze achter met het lespakket JIJ. kan het maken.

 
     
     
  Op zoek naar de Atlantikwall

vmbo, havo, vwo

Op zoek naar de Atlantikwall

Iedereen heeft ze weleens gezien: de betonnen kolossen in de duinen. Met deze site Sporen van WW2 doen leerlingen uit vmbo en havo/vwo onderzoek naar de bunkers en overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog en hun bijzondere verhalen. Kijk op sporenWW2.nl.

 
     
 
     
     


Bezoekadres

Domstraat 6
3512 JB Utrecht

info@podiumvooronderwijs.nl

     


aanmelden | afmelden