Voetballen als Oranje

Toolkit voor buitenschoolse opvang

Voetbal is zoveel meer dan spelen met een bal. Een bal beweegt én doet bewegen, verenigt en nodigt uit. Om alle BSO-kinderen van Nederland te laten genieten van voetbal hebben KNVB en Humankind de handen ineen geslagen en hebben we de toolkit ‘Voetballen als Oranje’ ontwikkeld, die gratis ter beschikking wordt gesteld aan alle buitenschoolse opvangorganisaties in heel Nederland.

De toolkit bestaat uit een handleiding met pedagogische activiteiten, een draaiboek voor de organisatie van een voetbaltoernooi en communicatiemiddelen voor ouders en lokale pers. De toolkit kan de komende jaren tijdens elk EK en WK worden ingezet. Het eerstvolgende toernooi is het WK Voetbal van 20 november t/m 18 december. Speciaal voor deze editie zijn er inspirerende oranje-activiteiten toegevoegd die aansluiten bij Sinterklaas en Kerst.

Met de door de KNVB en Humankind ontwikkelde digitale materialen organiseren pedagogisch medewerkers en kinderen samen in een handomdraai allerlei leuke voetbalactiviteiten, zoals een eigen toernooi. Ook werken de kinderen aan hun voetbalskills, leren zij meer over fairplay en ervaren zij hoe het is om te winnen én te verliezen.