Wecycle your Future

Lesbrief over afvalrecycling voor onderbouw voortgezet onderwijs

Leerlingen hebben elke dag plezier van de gadgets om hen heen, zoals telefoons, speakers en spelcomputers. En dat willen ze zo houden! Al deze elektrische apparaten zitten vol met grondstoffen. Door de afgedankte apparaten te recyclen, wordt het milieu minder belast, schaarste voorkomen en kan iedereen blijven genieten van al deze elektronica. Maar dan moeten apparaten wel apart worden ingeleverd!

Voor het vak aardrijkskunde heeft Wecycle de lesbrief Urban Mining ontwikkeld over grondstoffenschaarste, afvalproductie en urban mining. De lesbrief is flexibel inzetbaar en bestaat uit mogelijkheden voor verdieping en uitbreiding.

Wil je samen met de leerlingen óók de theorie in praktijk brengen, dan kun je een keer per jaar meedoen met de landelijke inzamelactie. Die loopt van 1 september t/m 30 november. Je kunt met de kinderen kleine elektrische apparaten inzamelen in ruil voor een mooie beloning. Doe je mee, dan haalt Wecycle aan het einde van de inzamelperiode de ingezamelde apparaten gratis bij je op.

Wil je gratis gebruik maken van het educatieve aanbod van Wecycle of wil je meedoen met de inzamelactie, word dan Wecycle-partner. Vul direct het aanmeldformulier in.