You've got the power

Serious game over de energietransitie bovenbouw havo/vwo en mbo

We werken aan een wereld waar de energievoorziening 100% duurzaam is. Maar hoe zorgen we voor deze energietransitie, wie heeft daar een rol in en hoe verandert dit de maatschappij? Met de serious game You’ve got the power kunnen leerlingen in de bovenbouw havo/vwo en studenten op het MBO met dit actuele onderwerp aan de slag.

Met You’ve got the power ervaren leerlingen en studenten de impact van de keuzes die partijen maken die betrokken zijn bij de energietransitie. Ze kruipen zelf in de huid van bijvoorbeeld een stadsbestuur of energieleverancier. Hoeveel elektriciteit kopen of verkopen ze? Bouwen ze een centrale? En geeft de overheid hier subsidie voor? Zo ontdekken ze met welke andere partijen ze afspraken kunnen maken om er zelf én als maatschappij beter van te worden. Want dat is het uiteindelijke doel!

De game wordt klassikaal gespeeld op het digibord en duurt 80-130 minuten. De leerlingen en studenten strijden in teams tegen elkaar en voeren doorlopend onderhandelingen om het beste resultaat te bereiken.

You’ve got the power kan in het VO ingezet worden bij de vakken economie, aardrijkskunde of maatschappijleer en sluit aan bij de 21e eeuwse vaardigheden. Voor het MBO is de game geschikt voor alle opleidingen waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt, van bouw tot economie en van techniek tot transport. De game past daarnaast goed bij de MBO keuzedelen Duurzaamheid.

You've got the power ontving in 2019 in Berlijn de Comenius EduMedia Medaille. Een internationale prijs voor excellente digitale educatieve producten.

You've got the power is gemaakt in opdracht van Eneco.